Friday, November 18, 2005

Natsimuotia

Selailin Spiegel Onlinea ja löysin sieltä jutun jossa kerrottiin kuinka saksalainen nuoriso tykkää shokeerata vanhempiaan pukeutumalla natsimuotiin.

Enpä ole koskaan aikasemmin tullut ajatelleeksikaan miten kovin brandiuskollisia ja tyylitietoisia uusnatsit ovatkaan! Enkä myöskään sitä, mitä se merkitsee brandille kun joku mielipiteikäs eettinen (tai lieneekö oikea sana uusnatsien kyseessä olleen) ryhmä päättää ottaa sen tunnuksekseen.
Noinkohan sitä jossain Doc Martinsin tai pilottitakkifirman markkinointijohdossa mietitään pää punaisena uusia tuotteita ja markkinointisuunnitelmia segmentille uusnatsit? Tai onkohan jossain olemassa jonkun innokkaan ja bisneshenkisen neonatsin perustama boutique jossa väriä tunnustava ridgeforrester piirtelee syys-, kevät- ja välikausimallistoja?

Lonsdale, klassinen brittivaatebrandi, kumminkaan ei ole ollut ihan kauhean iloinen siitä, että on päätynyt natsipissisten lemppariksi.

Jännittävä ammatillinen ongelma: mitenköhän brandi pääsee tahattomasti saavutetusta natsi-imagosta eroon. Varmaan pitäisi tehdä iso julkisuuskampanja, jossa esim. sponssataan sateenkaarikansaa, rekrytoidaan isoon ääneen maahanmuutajia ja perustetaan yrityskansalaisliike syrjintää ja fundamentalismia vastaan.

(Ja kulmahuoneessa raapustetaan kokoon strategia, joka irrottaa ne pilottitakit täysin itsenäiseksi alabrandikseen että saadaan uskolliset asiakkaat pidettyä tyytyväisenä ;-)

No comments: